Makersfonds Tilburg steunt "Frimangron Tori"

Makersfonds Tilburg steunt
3 April 2020

Makersfonds 2020

In het Cultuurplan Tilburg 2017-2020 is opgenomen dat de gemeente Tilburg een subsidie inricht onder de titel Makersfonds om directe ondersteuning te bieden aan makers in kunst en cultuur. Dit sluit aan bij de ambitie van Tilburg om een stad van makers te zijn.

Inmiddels is bekend geworden dat het project "Frimangron Tori" tot een van de 15 projecten behoort die vanuit het Makersfonds 2020 financieel worden ondersteund! 

 

Frimangron Tori

Het laatste nieuwe project uit de Frimangron koker. Hierin komen een aantal lijnen uit voorgaande of nog lopende projecten bijeen. Samen met producer Juan van Emmerloot wordt een nieuwe EP met een vijftal composities, gebaseerd op en geïnspireerd door persoonlijke verhalen (tori = verhalen - Sranan Tongo), in een bijzondere live-setting opgenomen. De muziek en de verhalen worden geschreven door Emiel Scholsberg. De opnamen zijn een voorstudie voor de uiteindelijke live voorstelling "Frimangron Tori" die op basis van deze verhalen en verhalen van bezoekers tot stand komt. 

Spannend... 

Er valt nog veel te onderzoeken met betrekking tot de manieren waarop de live geïmproviseerde muziek en de verhalen worden gecombineerd, om de verbindende setting te bewerkstelligen die maker Emiel Scholsberg voor ogen heeft met dit project. Er breekt nu dus een spannende, nieuwe fase aan, waarin weer veel te ontdekken valt. 

Wordt vervolgd! 

 

KUNSTLOC_BRABANT_LOGO_RGB_ROOD.jpg 

 

 

 

Tour Dates